Az Általános Adatvédelmi Rendelet (vagy ahogy a leggyakrabban halljuk, GDPR, azaz General Data Protection Regulation) szabályai az online térbe kerülő adatok biztonságát garantálják egységesen, az Európai Unió minden országában.
Ránk bízott személyes adatait korábban is teljes körültekintéssel kezeltük, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak.
Az új rendelet előírásait követve frissítettük adatkezelői tájékoztatónkat.

ADATVÉDELEM!

1. A Szolgáltató személye
A www.ingatlanzenit.hu oldal Üzemeltetője, Adatkezelője, Szolgáltatója Kocsmárszky István (székhely: 9700 Szombathely).
A személyes adatok tekintetében a Szolgáltató minősül adatkezelőnek.
Az IngatlanZenit weboldal és azok adatai a Sybell Informatika Kft. (Iroda: 1158 Budapest, Késmárk u. 9. I. em. 122. Cím: 1157 Budapest, Erdőkerülő u. 20) cím alatti cég szerverein található.
A Sybell Informatika Kft. nagy hangsúlyt fektet ügyfelei biztonságára. Szerverei 24 órás személyi őrzéssel védettek és a magyarországi internet gerinchálózaton találhatóak.
A Szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy a honlap működése folyamatos legyen.

2. Felhasználási Feltételek és az Adatkezelési szabályzat hatálya
Jelen Felhasználási, Adatkezelési szabályzati feltételek a www.ingatlanzenit.hu címen elérhető oldalhoz közvetlenül kapcsolódó adatkezelésekre terjed ki.
A Szabályzatnak nincs időbeli hatálya, azt a Szolgáltató bármikor módosíthatja. A szolgáltató köteles a regisztrált hirdetőket e-mailben értesíteni az adatvédelmi szabályzat módosításáról.
Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adatvédelmi szabályzat módosításán kívül, előzetes figyelmeztetés nélkül oldalain változtatásokat, módosításokat hajtson végre.

3.Adatkezelés
Az adatvédelmi elvek kialakítása során a Szolgáltató figyelembe vette a vonatkozó hatályos jogszabályokat, illetve a fontosabb nemzetközi ajánlásokat, különös tekintettel az alábbiakra:
 .1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról;
 .1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981.  január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről;
 .2001. évi XL. törvény a hírközlésről;
 .2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelemről;
 .az Online Privacy Alliance ajánlásaira;
 .az Európai Unió és az Európa Tanács dokumentumai, különös tekintettel a (99) 5 ET
Az ingatlanok hirdetéseit böngésző látogatóinknak úgy alakítottuk ki honlapunkat, hogy semmilyen személyes adatot sem kell közölniük magukról, amivel felfednék személyazonosságukat.
Magánhirdetők minimális adata (hirdető neve, a cím alatt csak a város szerepel, e-mail címe és egy telefonszám, ami nem kötelező) jelenik meg a részletes hirdetési oldalon, azzal a szándékkal, hogy fel lehessen venni a kapcsolatot az ingatlant hirdető személlyel.
Ingatlan irodák hirdetőinek még lehetőségük van megadni az ingatlanközvetítő cég nevét, a várost, ahol az iroda található és az ingatlan iroda weboldalának címét.
Figyelem! Utca és házszám kiírására nincs lehetőség és nem is áll módunkban megadni az ingatlan irodák védelmében.

4. A honlap célja
A honlap célja: Országos ingatlanadatbázis létrehozása! A honlapon műkődő adatbázist nem a Szolgáltató, hanem a regisztrált felhasználók építik.

5. A szolgáltatás igénybe vétele
A honlapon az ingatlan hirdetések között keresni bármely Felhasználó jogosult, a hirdetés feladása viszont regisztrációhoz kötött.
Természetes személyek (magán személyek)esetén a név és e-mail cím megadása mellett a piros csillaggal megjelölt részek kitöltése is kötelező a regisztrációhoz.

6. A szolgáltatás igénybe vétele Magán személynek
A hirdetések feladása magánszemélyeknek is regisztrációhoz kötött és ingyenes.
A regisztrált Felhasználó adatlap kitöltésével jogosult hirdetés feladására.
A regisztrációt követően a saját e-mail címével és megadott jelszavával tud belépni az adminisztrációs oldalára.
Magánszemély kettő darab hirdetést adhat fel ingyenesen.
Ezt követően itt feltöltheti hirdetését vagy hirdetéseit.
A hirdetést feladó saját admin felülettel rendelkezik, ahol kezelni tudja a hirdetéseit.
A Szolgáltató 24 órán belül aktiválja a hirdetéseket és azután láthatóvá válnak az oldalon.
A Felhasználó a hirdetéseit módosíthatja, szerkesztheti, törölheti, ez a nyilvános adatbázisban azonnal megjelenik.
A hirdetések 180 napig lesznek aktívak az IngatlanZenit hirdetési portálon.
A hirdetésekről nyomtatási képet készíthet, amit elküldhet e-mail-ben ismerőseinek.
Lehetőség van a hirdetések kiemelésére, ami azt jelenti, hogy a hirdetés a főoldalon jelenik meg.
A hirdetés feladási oldalon van egy jelölő négyzet, aminek a neve 'Megjelenés a főoldalon'.
Amennyiben ezt a négyzetet bepipálja a hirdetés megjelenik a kezdő oldalon is!

7. A szolgáltatás igénybe vétele Ingatlan irodáknak és Értékesítőknek.
Ingatlanirodáknak és Értékesítőknek a hirdetések feladása regisztrációhoz kötött és fizetős.
A regisztrált Felhasználó adatlap kitöltésével jogosult hirdetés feladására.
A regisztrációt követően az adminisztrációs oldalra belépve a 'Csomag rendelés' gombra kattintva lehet a kívánt csomagot megrendelni.
A megfelelő csomag kiválasztása után a számlázási adatok megadása kötelező!
A megrendelt csomag adatairól és a fizetendő díjról e-mail-ben értesítjük a Megrendelőt.
A beregisztrált e-mail címre küldjük ki a proforma számlát.
Ezt követően a manuálisan hirdető Értékesítő a "Hirdetésfeladás" gombra kattintva feltöltheti a hirdetéseit.
A csoportos áttöltéssel hirdető Ingatlanirodák megbízott Szolgáltatói elkészíthetik az xml fájlokat, ami ezután beállításra kerül IngatlanZenit portálon.
A megrendelt hirdetési csomag ellenértékének kiegyenlítését követően aktiválásra kerülnek a hirdetések és láthatóvá válnak az IngatlanZenit oldalon.
Az 'Ártáblázat' gombra kattintva tekinthető meg a hirdetési csomagok díjszabása.

8. Személyes adatok kezelése
A regisztrációt követően a megadott személyes adatokat a Felhasználó az e-mail cím kivételével bármikor módosíthatja.
Amennyiben a Felhasználó az összes adatát, a teljes regisztráció törlését kéri, úgy egy e-mailt kell küldenie a Szolgáltatónak az ingatlanzenit@gmail.com e-mail címre.
A Felhasználó igényét a Szolgáltató 5 munka napon belül köteles végrehajtani(törölni).
A regisztráció során rögzítésre kerül a Felhasználó számítógépének IP-címe, valamint a Felhasználó számítógépének beállításától függően a böngésző és az operációs rendszer típusa.
Ezen naplófájlban rögzített adatok csak statisztikai célra kerülnek felhasználásra.
Ezek az adatok bizonyos esetekben személyes adatoknak minősülnek.
A Szolgáltató a kezelt adatokat csak a törvény rendelkezése, vagy a Felhasználó hozzájárulásával adja ki harmadik személy részére.
A Szolgáltató a tudomására jutó, a Felhasználókra vonatkozó valamennyi adatot, tényt és információt bizalmasan kezeli és azokat kizárólag az internetes oldal szolgáltatásainak
fejlesztéséhez, valamint saját célú statisztika készítéséhez használja fel.

9. A Felhasználó felelőssége
A Felhasználó az oldalt csak saját felelősségére használhatja! A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Felhasználót az oldal használata során ért olyan károkért, kellemetlenségekért, amelyek abból adódtak, hogy a Felhasználó az oldal használata során nem a kellő körültekintéssel járt el.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget azért, ha a Felhasználó adatai a Felhasználó hibájából jutottak harmadik személy tudomására.
Az ingatlanzenit.hu oldalon nem közölhető szerzői joggal védett anyag a jogtulajdonos engedélye nélkül! Tilos bármilyen anyag felrakása az oldalra, ami nem az ingatlan hirdetésekkel kapcsolatos!
A Felhasználó köteles az oldal használata során tisztességesen, mások jogainak és érdekeinek szem előtt tartásával eljárni.
A Felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy más felhasználók érdekeit sérti!
A Felhasználó más személyre, más személy ingatlanára vonatkozó adatot csak az érintett kifejezett hozzájárulásával hozhat nyilvánosságra.
A Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy a Szabályzatot sértő Felhasználót az oldalról kizárja, regisztrációját törölje előre értesítés nélkül.
Az illegális tartalmú és jogsértő hirdetés feladása hatósági eljárást vonhat maga után!

10. A Szolgáltató felelőssége
A Szolgáltató vállalja, hogy minden tőle elvárható intézkedést megtesz a szolgáltatás zavartalansága és folyamatossága érdekében.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget az olyan károkért, ami egy esetleges szerver elleni feltörésből adódik (pl. az adatbázis feltörése), s ilyen módon az adatok kijutásáért valamint az adatok megsemmisüléséért sem!
A Szolgáltató minden szükséges intézkedést megtesz a Felhasználók adatainak biztonsága érdekében.
A Szolgáltató a Felhasználó regisztrációjának felfüggesztéséről vagy törléséről, függetlenül annak okától, minden esetben tájékoztatja a Felhasználót és törekszik a Felhasználókkal való együttműködésre, a viták békés úton történő rendezésére.
A Szolgáltató az oldal működése során előálló esetleges zavarok, problémák elhárítására törekszik, azokért azonban felelőssé nem tehető!
A Szolgáltató a Felhasználók magatartásáért felelősséget nem vállal.
Minden más esetben a Szolgáltató a tudomására jutott adatokat bizalmasan kezeli és csak akkor használja fel, ha a Felhasználóval kapcsolatba kíván lépni akár e-mail vagy hirlevél küldés formájában.
Például: (számlázásról, karbantartásról, hozzáférési információkról, fizetési felszólításról, egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos ügyintézésről).
Az ingatlanzenit.hu ugyanakkor elhatárolódik mindenfajta elhelyezett adat szerkesztésétől, módosításától, cenzúrázásától!
Ugyanakkor a Szolgáltató átnézheti, törölheti, letilthatja az elhelyezett adatokat abban az esetben, ha az sérti az ingatlanzenit.hu szabályzatát, jó hírét, ügyfelei vagy harmadik személy jogait vagy bármilyen formában megszegi az ÁSZF-ben foglaltakat.
A honlap Üzemeltetője nem vonható felelősségre és felelősséget sem vállal a rendszer használatából adódó bármilyen jogsértésért és az abból eredő esetleges károkért.

11. Általános adatkezelési tájékoztató
A Szolgáltató a Felhasználók által a regisztráció és a szolgáltatás használata során önkéntesen megadott adatokat egy egységes adatbázisban kezeli.
A szolgáltatással összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében a Szolgáltató adatfeldolgozót nem vesz igénybe.
A Szolgáltató a Felhasználóira vonatkozó adatokat a SWNet Group Bt szerverein tárolja.
A szolgáltatással összefüggésben keletkezett személyes adatok kezelésének időtartama, az adott Felhasználóval fennálló jogviszony fennállásának idejéig terjed, amely időszak végeztével az adott Felhasználóra vonatkozó adatok törlésre kerülnek.
A Szolgáltató által kezelt személyes adatokat kizárólag az Szolgáltató munkavállalói ismerhetik.
A személyes adatok kezelése minden esetben a vonatkozó és mindenkori jogszabályoknak megfelelően történik

12. A cookie-ról
A Weboldalon tett látogatások során egy vagy több cookie-t - apró információcsomagot, amelyet a szerver küld a böngészőnek.
Majd ezt követően a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával - küldünk az Ügyfél számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.
Ezen cookie-k kizárólag a felhasználói élmény javítása, a belépési folyamat automatizálása, valamint reklámtevékenységünk hatékonyságának mérése érdekében működnek.

13/1.Hírlevél, DM tevékenység
a. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein (pl. elektronikus levélcím, vagy telefonszám) megkeresse.
b. Továbbá a hirdető a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.
c. Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet.
A regisztrált Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül leiratkozhat a hírlevelek küldéséről, viszont ebben az esetben egy e-mailt kell küldeni az ingatlanzenit@gmail.com címre hogy nem kér több hírlevelet. Ilyenkor a Szolgáltató törli a rigisztrációt, a hirdetéseit és minden személyes adatát a nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Hirdetőt.
d. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.
e. A kezelt adatok köre: név, e-mail cím, dátum, időpont.
f. Az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig.
g. Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, változásokról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

13/2.Hírlevél
Az Ügyfél a hírlevél szolgáltatásról bármikor, ingyenesen és indoklás nélkül leiratkozhat.
A leiratkozás történhet egyetlen lépésben, a hírlevélben található linkre kattintással, illetve leiratkozhat az Adatkezelőnek küldött e-mail formájában is.
Ebben az esetben Adatkezelő haladéktalanul törli a nyilvántartásából az Ügyfél adatait.

14.Jogorvoslat
1. Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
 a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség  teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez  szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
 b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvéleménykutatás vagy tudományos  kutatás céljára történik;
 c) törvényben meghatározott egyéb esetben.
2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
3. Amennyiben a Felhasználó Szolgáltatónak a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen annak közlésétől számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.
4. Felhasználó a jogainak megsértése esetén Szolgáltató ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 1 391 1400
Fax: +36 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

15.A személyes adatok továbbítása, megosztása
Nagy gondot fordítunk az ügyféladatok biztonságára, azokat soha, semmilyen körülmények között nem osztjuk meg harmadik féllel!

16.Adatvédelmi nyilvántartás
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 68. § (6) bekezdése alapján az alábbi adatokkal és nyilvántartási számon az IngatlanZenit Országos Hirdetési Portált nyilvántartásba vette.
Adatkezelés megnevezése:
"A honlapon történő regisztráció és adatkezelés. Az oldalra regisztrált felhasználók személyes és számlázási adatainak bekérése. A beregisztrált felhasználók hírlevélen keresztül történ rendszeres tájékoztatása az oldal fejlesztésével kapcsolatos tudnivalókról."

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-73309/2014.

Az adatkezeléssel, adatvédelemmel kapcsolatos kérdéseit e-mailben az ingatlanzenit@gmail.com címre írhatja meg nekünk.

Az adatvédelem utolsó módosítása: 2018.05.25