Gyakran Ismételt Kérdések

Regisztráció, Csomag rendelés, Hirdetések feladása, kezelése

Hirdetésfigyelés, kapcsolatfelvétel

Számlázással kapcsolatos kérdések

1. Hogyan tudok regisztrálni az Ingatlanzenit oldalra?

Jobb oldalt fent, a Regisztrációs gombra kattinva megjelenik egy újabb oldal, aminek a neve "Regisztráció előtti információk!" az információs szöveg elolvasása után lent jobb oldalt ismételten kattintson a Regisztrációs gombra.
Az űrlapon a hirdetése feladásakor a mezőket lépésről lépésre töltse ki és ügyeljen arra, hogy kizárólag valós adatokat adjon meg. A megcsillagozott mezők kitöltése kötelező.
Ha nem magánhirdető és előre tudja, hogy szeretne csomagot rendelni, érdemes már most a számlázási adatokat is megadni, így a csomag rendelési űrlapon már kitöltve lesznek ezek a mezők.
A szabályzat elfogadása után kattintson a Regisztráció gombra.

Lap tetejére

2. Nem tudok regisztrálni, azt írja ki a program 'Ezzel az e-mail címmel korábban már regisztrált valaki!'

Lehetséges, hogy egy korábbi időponban már regisztrált ezzel az e-mail címmel, így újbóli regisztráció nem lehetséges.

Valószínű hogy korábban valamelyik Szolgáltatótól csoportos xml-ben jöttek át a hirdetései, igy ezáltal került az e-mail címe az adatbázisba.

Mindenképpen kérje az IngatlanZenit Szolgáltatót, hogy törölje az e-mail címét és ezzel minden adatát.

Csak ezután tud ismét regisztrálni és hirdetési csomagot rendelni.

Korábbi regisztráció törlését jelezze ezen az e-mail címen: ingatlanzenit@gmail.com

Lap tetejére

3. Hogyan használhatom az Admin felületet?

A hirdetéskezelő felületre az IngatlanZenit tetején lévő sávban található linkre kattintva, a belépési neve és jelszava megadásával juthat el.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra és a Szolgáltató e-mailben elküldi Önnek a jelszavát.

A hirdetéskezelő felületen kezelheti hirdetéseit: módosíthatja, meghosszabbíthatja, törölheti azokat, illetve extra szolgáltatásokat rendelhet meg hozzájuk. Itt kezelheti hirdetésfigyelőit is.

Lap tetejére

4. Hány hirdetést adhatok fel magánszemélyként?

Magánszemély kettő darab hirdetést tud feladni az IngatlanZenit oldalra ingyenesen, az aktiválást követően 180 napig aktív a hirdetés, uána lekerül az oldalról.

Ismételt aktiválás esetén e-mailben jelezze a szolgáltatónak az aktiválási kérelmet.

Lap tetejére

5. Magánszemélyként hogyan adhatok fel hirdetést az IngatlanZenitre?

Magánszemély is csak regisztráció után tud hirdetést feladni. Ingatlanhirdetését az IngatlanZenit kezdő oldalán jobb oldalon fent található kék színű belépési gombra kattinva megjelenik a belépési oldal, ahol a megadott e-mail és jelszó párossal beléphet az Admin felültre

A hirdetés adminisztrációs oldalra belépve a hirdetés feladáshoz kattintson az "Hirdetésfeladás" gombra.!

A mezők kitöltése értelemszerű. Ha bejelöli a "Megjelenés a főoldalon" jelölő négyzetet, akkor a hirdetése meg fog jelenni a kezdő oldalon is.

Egy hirdetéshez tíz darab kép feltöltésére van lehetőség.

A feltöltött kép mérete ne haladja meg az 500kb-ot, ne legyenek benne ékezetes karakteret és a kép kiterjesztése kisbetűs legyen mint (.jpg, .png)

Ha mindezekkel elkészült, kattintson a mentés gombra.

Lap tetejére

6. Ingatlanirodaként vagy Értékesítőként (referens) hogyan adhatok fel hirdetéseket?

A regisztrációt követően az e-mail cím és jelszó párossal belépve az admin oldalra, a "Csomag rendelés" gombra kattintva rendelheti meg a megfelelő hirdetési csomagot.

Részletesebben a rendelést a "Az Adminisztrációs oldalra belépve hogyan rendelhetek hirdetési csomagot?" menüpont alatt találja.

Lap tetejére

7. Egy személyben magamnak, mint Értékesítő (referens), hogyan rendelhetek hirdetési csomagot?

A regisztrációt követően e-mail cím és jelszó párossal belépve az Adminisztrációs oldalra.

A hirdetési csomag gombra kattintva megjelenik a rendelési űrlap

Nyolc különböző csomag típus közül lehet választani, a csomag nevét a darabszám jelzi, mint például (50-es, 100-as, 1000-es csomag.

Minél nagyobb csomagot választ a megrendelő, annál kedvezőbbek az árak.

Minden egyes csomagot 3,6,9,12 hónapra lehet megrendelni, itt is érdemes áttgondolni a megrendelés időtartamát, mert minél hoszabb időre rendeli meg a kívánt csomagot, annál kedvezőbbek az árak.

Nagyon fontos, ha Ön csak egymagának rendel csomagot, akkor a kívánt csomagban lévő "Referensek számát állítsa egyre és az alatta lévő gombot jelölje be.

Ebben az esetben például, ha egy ötvenes csomagot rendel három hónapra, akkor az Ön regisztrált belépési e-mail címére fogjuk az ötven darab hirdetést beállítani három hónapra.

Ami azt eredményezi, hogy a megrendelt csomagot csak Ön tudja felhasználni

Viszont, ha szeretne nagyobb csomagot rendelni és megosztani a kollégájával, akkor állítsa a "Referensek száma" mezőt kettőre!

Ebben az esetben ne felejtse el az űrlap alján a kolléga e-mail címét a "Hirdetők e-mail címei: mezőbe beírni.

Igy az ötvenes csomagot Ön és a megadott e-mail cím(kolléga) között fogjuk elosztani, ami azt eredményezi, hogy huszonöt hirdetést Ön, huszonöt hirdetést a megadott e-mail cím kapja.

A megadott email címnek is be kell regisztrálni az oldalra, hogy be tudjuk állítani a hirdetés csomagot.

Lap tetejére

8. Irodavezetőként hogyan rendelhetek csomagot az irodának?

Az Ingatlanirodák is hasonlóképpen rendelhetnek csomagot, mint azt feljebb, az ötös pontban leírtuk.

Az irodavezető szintén regisztrál az oldalra, azt követően a "Csomag rendelés" gombra kattintva kiválassza a megfelelő csomagot, mint például hat hónapra ezer darab hirdetést, beállítja a "Referensek száma" értéket példaként tízre, ami tíz hirdetőt fog jelenteni, alatta bejelöli a gombot.

Értelemszerűen kitölti az űrlapot. Ha korábban már a regisztrációnál kitöltötte a számlázási adatokat, akkor azok itt már kitöltésre kerültek

Nagyon fontos! Az űrlap alján a "Hirdetők e-mail címei" mezőbe be kell írni a tíz darab e-mail címet vesszővel elválasztva egymás alá. A megadott e-mail címeket be kell regisztrálni az IngatlanZenit oldalra. Ezekre az e-mail címekre fogjuk beállítani a hirdetési csomagokat.

Utána kattintson a megrendelés gombra, a megrendelésről a Megrendelő és a Szolgáltató e-mailt kap.

A Szolgáltató ezt követően egy proforma számlát küld a megrendelő e-mail címére, és max 48 órán belül beállítja a megadott e-mail címekre a hirdetés csomagot

A csomag beállítás azt jelenti, hogy minden magadott hirdetőnek beállítunk száz darab hirdetési lehetőséget hat hónapra

Nem feltétel az egyenlő számban elosztott hirdetési darabszám, kérés szerint egyedi elosztás is lehetséges.

Lap tetejére

9. Mikor jelenik meg hirdetésem az IngatlanZenit oldalon?

A magánhirdetőknél a regisztrációt követően azonnal feltölthető a hirdetés, max 24 órán belül a Szolgáltató aktiválja és megjelenik a hirdetés az IngatlanZenit hirdetési oldalon.

A fizetős hirdetőknél a csomag rendelés után már azonnal el lehet kezdeni a hirdetések feltöltését az Admin oldalon. A csomag beállítása és a hirdetések aktiválása a díjak beérkezését követő 24-48 órán belül történik meg.

Ha a hirdetések importból, xml-en keresztül jönnek valamelyik szolgáltatótól, akkor az xml beállítasa utáni éjszaka áttöltődnek a hirdetések az IngatlanZenit hirdetési portálra.

Lap tetejére

10. Meddig látható a hirdetésem?

Ingyenes hirdetése – hosszabbítás nélkül – Magánhirdetőnek az aktiválástól számított 180 napig látható a hirdetése. Ezután inaktiválódik a hirdetése és lekerül az oldalról, de nem törlődik az Admin oldalról. Újabb aktiválás kérhető.
Fizetős hirdetéseknél a csomag beállítását és aktiválását követően a megrendelt csomag időtartamáig.

Lap tetejére

11. Hogyan módosíthatom, szerkeszthetem a már meglévő hirdetéseimet?

Manuálisan feltöltött hirdetéseknél az Adminisztrációs oldalra belépve a menüben található "Hirdetésem" gombra kattinva megjelennek a feltöltött hirdetések. Minden hirdetésnél található egy "Szerkeszt" gomb. A gombra kattintva módosítható és szerkeszthető lesz a hirdetés. Lehetőség van kép törlésére, esetleg új kép feltöltésére.
Ha importból, xml-en keresztül jönnek a hirdetések nem érdemes szerkeszteni, mert az éjszakai újratöltés után visszaállnak a hirdetések adatai.

Lap tetejére

12. Hogyan hosszabbíthatom meg a hirdetésemet?

Magánhirdetőknél a hirdetések lejárata előtt, vagy lejárat után a Szolgáltatónak küldött e-mail-lel, hogy az adott e-mail címen található hirdetéseket szeretné meghosszabbítani. Ezután a szolgáltató 24-48 órán belül ismét meghosszabítja 180 napra.

Fizetős hirdetések esetén a hirdetések hosszabításra csak a kívánt csomag ismételt megrendelésével van mód.

Ha elfelejtette jelszavát, akkor kattintson a oldalon található „Elfelejtettem a jelszavamat” gombra és a Szolgáltató e-mailben elküldi Önnek a jelszavát.

Lap tetejére

13. Hogyan törölhetem hirdetésemet?

Manuálisan feltöltött hirdetéseknél az Adminisztrációs oldalra belépve a menüben található "Hirdetésem" gombra kattinva megjelennek a feltöltött hirdetések.
Minden hirdetésnél található egy "Töröl" gomb. A gombra kattinva törlődik a hirdetés, az vissza nem állítható.

Lap tetejére

14. Hogyan törölhetem a regisztrációm és a személyes adataimat?

Amennyiben az adatbázisból szeretné törölni az e-mail címét és az összes személyes adatát, előbb törölje ki hirdetéseit a rendszerből! Utána küldjön egy lemondó e-mailt az ingatlanzenit@gmail.com e-mail címre! Az e-mail megérkezését követő 5 munkanapon belül töröljük a rendszerből regisztrációját és minden személyes adatait!

Lap tetejére

15. Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tegyek?

Ha elfelejtette jelszavát, akkor küldjön e-mailt a Szolgáltatónak az ingatlanzenit@gmail.com címre! Írja meg e-mail címét és a Szolgáltató a megadott e-mail címre elküldi jelszavát.

Lap tetejére

16. Szeretném felvenni a kapcsolatot a hirdetés feladójával. Mit tegyek?

Az ingatlanhirdetéseket az IngatlanZenit rendszerén keresztül adják fel, de az ingatlanokról a hirdetés feladójánál kell érdeklődni, hiszen bővebb információval kizárólag a hirdetés feladója tud szolgálni. A találati oldalon a kiválasztott hirdetés fotójára kattintva megjelenik a hirdetés részletes leírás.
A részletes leírás alatt megjelennek a hirdető adatai. Ha a hirdető megadta e-mail vagy telefonos elérhetőségét az érdeklődő közvetlenül is érdeklődhet, vagy az "Üzenet a hirdetőnek" kapcsolati űrlap kitöltésévél is kapcsolatba léphet hirdetés feladójával.

Lap tetejére

17. Hogyan tudok rákeresni egy hirdetésre, ha ismerem a hirdetés azonosító számát?

Az adminisztrációs oldalon manuálisan feltöltött hidetéseknél a program megad egy hirdetési azonosító számot, ami a részletes leírás utolsó mezőjében található "Zenit referenciaszám:" néven.
Ha az oldalon böngésző felhasználó ismeri a hirdetés referencia számát, akkor az IngatlanZenit főoldalon (kezdőoldal) bal oldalt a KERESÉS AZ INGATLANOK KÖZÖTT" lent a "Referenciaszám alapján:" beírva megjelenik a hirdetés.
Vagy a böngészőbe beírva a http://www.ingatlanzenit.hu/page/ingatlan/ a link után a referencia számot és egy enter myomása után megjelenik a hirdetés. Importból xml-en keresztül megjelenő hirdetéseknél kettő darab referencia szám található. A második szám a "Saját referenciaszám:", ami a hirdetések saját azonosító számát jelenti.

Lap tetejére

18. Hogyan egyenlíthetem ki a megrendelt díjcsomag árát?

A Szolgáltató bankszámlájára banki átutalással történik.

Lap tetejére

19. Mi is az az e-számla?

Az e-számla nem más, mint az áfa-törvényben meghatározott tartalommal bíró számla vagy egyszerűsített számla, melyet elektronikus formában bocsátottak ki, továbbá mely legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással és időbélyeggel rendelkezik.

Az elektronikus aláírás hitelesen igazolja a számla kiállítójának személyét, továbbá biztosítja az elektronikus számla hitelességét, tartalmának megváltoztathatatlanságát, sértetlenségét...stb, vagyis az időbélyeggel együtt eleget tesz a 2007/CXXVII ÁFA törvény 175§-ban foglalt követelményeknek.

Fontos tudni, hogy az elektronikus számla formai, tartalmi és egyéb követelményeit meghatározó hazai rendeletek és törvények az Európai Uniós direktíva (2001/115/EC) alapján készültek, vagyis azzal harmonikusak, így a magyar jogszabályok alapján kiállított e-számla megfelel az Uniós követelményeknek.

Lap tetejére

20. Mi az a díjbekérő, mit kell vele kezdenem?

A díjbekérő a megrendelt szolgáltatások ellenértékéről kiállított, a számlát megelőző, számlának nem minősülő dokumentum.

Az IngatlanZenit hirdetési portál a megrendelt hirdetési csomag megrendelőjének e-mail címére egy pdf formátumú proforma számlát küld.

Díjbekérő alapján történő átutaláskor kérjük, adja meg a befizetés közleményeként a díjbekérő sorszámát.

Lap tetejére

21. Mit kell megadnom egy díjbekérő alapján történő befizetéskor?

A befizetést azzal a cégnévvel kell rendezni, amely névre a díjbekérő ki lett állítva (illetve a befizetett összeg beérkezését követően a számla is erre a névre lesz kiállítva). Díjbekérő alapján történő átutaláskor kérjük, adja meg a befizetés közleményeként a díjbekérő sorszámát. A díjbekérő sorszáma a PDF dokumentumban a Számlaszám mezőben található.

Lap tetejére

22. Bármikor felmondhatom az előfizetésem?

Természetesen! Ha az előfizetés a lejárat előtt felmondásra kerül, akkor a következő időszakot már nem számlázzuk ki!

Lap tetejére


Gyakran Ismételt Kérdések módosítása: 2016.08.016